Akkujen latausta – Kimmo Y

26 02 2012

”Se on oikein koiralle, että luu on kova!” lohkaisi vaimo empaattisesti valitellessani ääneen sääennustetta. Olin lähdössä ajelemaan pyörällä anoppilaan –140 kilometrin yhdensuuntainen lenkki – ja Pekka Pouta lupasi koko päiväksi suoraa vastatuulta 7 m/s. Lenkistä muodostuikin kohtuullisen kova peruskunnon testi. Seitsemän tuntia vastatuuleen polkemista sujui kuitenkin hienosti (vaikkakin hitaasti) ilman ongelmia. Tyytyväisenä totesin talven treeneistä jotain jääneen jalkoihin!

Jos klikkaat kuvaa, niin siitä saa jotain selvää.

 

Luu on helmikuussa ollut kova myös kovien pakkasten ja huonosti aurattujen pyöräteiden takia. Sinnikkäästi olen kuitenkin työmatkaa veivannut kelistä riippumatta. Jos pukemiseen käytetyn ajan laskisi mukaan, kasvaisivat treenituntimäärät kolmasosan :). Kaikista kovimmilla, yli 30 asteen pakkasilla, saa lisähaastetta matkantekoon myös pyörän toiminnasta: Vapaaratas tahtoo jäätyä niin, että jos polkemisen lopettaa, ei vetoa enää saa päälle, vaan kammet jauhavat tyhjää. Tähän löytyy yksinkertainen ratkaisu: polkemista ei pidä alamäessäkään lopettaa. Tarvittaessa vaan hillitään vauhtia jarruilla samalla kuitenkin raivokkaasti polkien. Voimatreeniä alamäessä…  Älkää kysykö, mitä järkeä…

Helmikuu: 57 h, 943 km, keskivauhti 18,38 km/h (vakaassa nousussa :))

 

Kaikin puolin helmikuun harjoittelu sujui suunnitellusti. Työmatkapyöräilyä kertyi runsaasti, täydennyksenä lisäksi muutama vapaarullalenkki. Mukava on välillä istua maantiepyörän satulassa kesävaatteissa! Pyöritystekniikallekin se tekee hyvää, tahtoo tuo pakkasessa junnaaminen vähän jäykistää (entisestään).

Kaikki treenit: http://www.endomondo.com/workouts/user/2357968

Ensi viikosta on tulossa haasteellinen. Täytyisi malttaa pitää ensimmäinen kunnon lepoviikko pitkästä aikaa, jotta sitten seuraavalla viikolla jaksaa puskea vuoristonousuja Italiassa! Tätä treeniviikkoa odotan jo malttamattomasti. Odotettavissa on talven kovin viikko, johon sisältyy mahdollisimman paljon nousua ja jo koviakin tehoja. Toivottavasti säät suosivat!

Ai niin: Tuota otsikossa mainittua akkujen lataamista olen harrastanut pitkien lenkkien tauoilla huoltoasemilla (lämpöpohjallisten akuissa riittää virtaa vain neljäksi tunniksi…) Kuvassa myös urheilijan evästä:

 

Lopuksi pikku video:

 

-KY-

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: