Vuorten kutsu 2, pyöräilyä Mallorcalla vol V

30 03 2012

 

Kun vuoristoston makuun on päästy, niin sitähän pitää saada lisää!

Aamusella suunta kotirannasta Alaroon ja ajatuksena oli käydä tarkistamassa Castello d Alaro, joka näytti olevan paikallisella huoneistovälittäjällä myynnissä vaatimattomaan 13.150.000,00€ hintaan! Pieni epäilys kuitenkin oli, ettei tiemestari olisi pitänyt tietä linnanherralle maantiepyörälle ajettavassa kunnossa ja oikeassa olimme, valitettavasti. Tämän lähemmäs linnaa emme päässeet ja kaupat jäivät hieromatta:) Linna on siis tuolla huipulla. Mahtaa olla näköalat.

No matka jatkui katkeran kalkin nieltyämme ja urheilujuomalla sen huuhdeltuamme kohti Llucin nousua. Siellä saimmekin sopivasti vetoapua muista pyöräilijöistä, joita tuntuu täällä olevankin MUUTAMIA.  Veden oston jälkeen eteenpäin kurkistamaan Sa Calobran nousun huippu valmiiksi “käärmeen” laskua varten (ylihuomenna). Siitä palasimmekin aikaisemmilta reissuilta tuttuun kuppilaan Puig Majorin nousun juurelle päivän lounaalle.

Kun patonginmurut ja maitovaahdot oli nuoltu suupielistä, matka jatkui Puigille, saaren korkeimpaan paikkaan, joka maantiepyörällä on saavutettavissa (n 900 m). Juuri ennen näköalatasannetta on 400 m valaisematon tunneli, mutta siitäkin selvisi hyvin, kun ennen tunnelia peitti kämmenellä toisen silmän ja totutti sitä tovin pimeään. Ja muisti ottaa aurinkolasit päästä:) Näköalat olivat sitten mukiinmenevät.

Laskua riittikin sitten aika tovin, ennen kuin olimme Port de Söllerin rannassa. Meinasi kädet puutua. Onneksi saatiin säiliöauto laskussa kiinni jarruttelemaan menoa. Rannassa olikin sitten jo liki kesäinen meininki.

Viimeinen oikea mäki olikin sitten Söllerin nousu (500m) ennen pääasiassa laskettelua, tasamaata ja pikkunousuja takaisin kohti tuttua kotirantaa. Siellä nauratti taas mukava ajopäivä.

Aikaa kului taas pyörän satulassa 6h20min, kilometrejä kertyi 152 ja nousumetrejä 2300. Ja nousutkin olivat nautintoa:)

Kimmo M  -lenkillä jo vuodesta 1976-

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: