3k, pyöräilyä Mallorcalla vol VI

1 04 2012

Aktiivisen palauttelupäivän (123 km, 2000 mousumetriä) jälkeen oi taas intoa sännätä Aprillipäivänä vuorille. Ohjelmassa olikin sitten kunnolla mäkiä.

Aamu valkeni tyypillisen aurinkoisena ja tiimipäällikkökin lyöttäytyi mukaan päivän retkelle. Hauskaa oli jo lähtiessä.

Ensimmäinen etappi oli Palma sivuutettuamme ja Bunyolan kujat selvitettyämme Söllerin mäki. Serpentiinitie oliivipuulehdossa kirvoitti jo hien pintaan, mutta päälle päästiin kunnialla. Tämähän olikin vasta lämmittelyä!

Tältäkin mäeltä laskeuduttiin tietenkin serpentiinit alas ja pian oltiinkin Söllerin rantakaupungissa, josta alkaa tämä:

eli SE nousu Mallorcalla. Sölleristä Puig Majorille kertyi Garminin mukaan nousua 840 m ja aikaa kului 48 min. Siis yhteen ainoaan mäkeen. Lieven hyvästeli jo meidät muut mäen alla, mutta odotteli vielä huipullakin hetken ennen kiiruhtamistaan takaisin hotellille. Kotikylässä Belgiassa oli kuulemma jotkin polkupyöräkilpailut, joista tuli lähetys telkkarissa:). Me laskettelimme Puigilta alas ja suoraan Sa Calobran käärmemäisesti luikertelevan serpentiininkin takaisin rantaa.

Sinisenä kimmelsi vesi saaren luoteisrannikollakin.

Rankka oli nousu takaisin, mutta juttu ei kuitenkaan katkennut:) ja aika kului rattoisasti. Välillä pikkukivet ropisivat rinteestä tielle, kun vuohet loikkivat liki pystysuorilla rinteillä. Tai mikä loikki ja mikä ei, sillä yksi sarvipää retkotti tiellä niskat nurin. Tappio vuohipaimenelle.

Mäen päällä kuppilassa maistui taas juustosämpylä, maitokahvi ja erityisesti juotava. Yksi paikallinen vedenpullottamokin oli satumalta aivan naapurissa, 700 m korkeudessa vuoristossa.

Lounaan jälken matka jatkui kohti Selvaa. Vauhdin makuunkin päästiin, kun Sky-tallin ajoasussa sähkövaihteista Pinarelloa polkevan tyypin vetämä juna pyyhkäisi ohi ja me siihen perävaunuksi. Pikkuisen jäi kaivelemaan, kun ei tullut pyyhkäistyä kärkeen katsomaan paidan kyljestä veturin nimeä.  Juna puksuttikin sitten kohti Pollencaa ja me suoraan LLucin mäkeä alas.

Kotimatkalla koukattiin vielä Santa Magdalenan luostarimäellä, josko kirkonmies olisi ollut rippiä antamassa, sunnuntai kun oli. Luostarikierroksellamme ei moisia tummiin pukeutuneita herroja näkynyt. Turhaanpa sai kyllä täälläkin ovelle koputella.

Mukava päivä taas takana. Reilu 160 km ja meidän vaatimattomalla vauhdillamme aikaakin meni reilu 7 h. Ja mitä se 3k otsikossa sitten meinaa? Sitä, että nousumetrejäkin tuli reilu 3000.

Kuvia olisi ollut enemmänkin, mutta hämä htellin “laaja”kaisa on NIIN hidas, että kuvien latautuminen vie aina iäsyyden ja nukkumaankin pitäisi ehtiä. Huomenna on taas uusi päivä ja uudet reitit. Se saaren itäisin kolkkakin on vielä käymättä, mutta seuraillaanpa säitä,  jatkuvatko poutasäät vai joko sateita on tulossa.

Kimmo M  -lenkillä jo vuodesta 1976_

 

 

 

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: