Takaisin kotimaan kamaralle, pyöräilyä Mallorcalla vol VII

5 04 2012

Viimeiset pyöräilypäivät jatkuivat entiseen malliin uusia reittejä ja paikkoja kolutessa.

Maanantaina oli tarkoitus valloittaa se saaren itäisin kolkka, Cala Ratjada, mutta ennustetut sateet ja pilvinen taivas muuttivat suunnitelmia. Poljimmekin Manacorin kautta Porto Criston satamaan välipalalle. Eivätpä ne povatut sateetkaan tulleet ja eväitä sai syödä paluumatkallakin auringon paistaessa.

Image

Löytyipä paluumatkalle vielä yksi luostarikin, Bon Any, ja mäellä (300m) tietysti 🙂

Image

Tiistaina suuntasimme pohjoiseen, Pollencan vanhaan kaupunkiin. Menomatkalla löytyi reissun kipakin mäki Selvan kaupungista, 20%. Jarrut piti olla kunnossa, kun tuolta tultiin t-risteykseen!

Image

  Pollencasta sitten vuorille. Ja tottahan toki taas piti yksi Taivaallisen rauhan temppeli käydä katsomassa, Llucin luostari siis.

Image

Matka jatkui kolmannen kerran Puig Majorin yli ja taas sai harjoitella laskutekniikkaa 14 km alamäessä. Ck Lunedi-pyöräilyseuran pikajuna kyllä pyyhälsi Lapin arkajalan ohi sellaisella vauhdilla, että lieneekö pojilla ollut pyörissä jarruja ollenkaan? Pyöräilykaveri totesikin letkaan lyöttäydyttyään, että tiukaan mutkaan tultaessa ei painettu jarrua, vaan poljettiin lisää vauhtia!

Keskiviikon, leirin viimeisen ajopäivän reitti veikin taas lounaisille vuorille. Ei löytynyt Galileasta vieläkään sitä Herodeksen temppeliä:), mutta kivikirkko kuitenkin, kuten näemmä jokaisesta pienemmästäkin kylästä.

Image

Kukkulan juurella oli kuitenkin jollakin kesämökkiprojekti meneillään.

Image

Es Capdellassa kävimme katselemassa kyläkaupasta aikaisemmin hukkaammani lompakkoa. Ei näkynyt yhtään nuhruista minigrippussia:). Siitä sitten Andratxin kautta vuoriston “rantatielle” katselemaan vielä kerran mukavia maisemia.

Image

Kotirantaan leirin päätöspalaveriin poljettiin Palman kaupungin ydinkeskustan läpi, katedraalinkin ehti vilkaista vain syrjäsilmällä muun liikenteen seassa polkiessa.

Summa summarum: HIENO leiri (mukavat ilmat, rattoisaa pyöräilyseuraa, teitä ajettavaksi varmastikin riittävästi ja maisemissakaan ei moittimista). Tästäpä johtuen pyörän satulassa tuli vietettyä aikaa yli 70 tuntia ja kilometrejäkin kertyi reilu 1700.

Nyt ollaankin sitten jo paluumatkalla Hki-Vantaalla ja täällä “laajakaisakin” on virkeämpi kuin hotelli Luxorissa:)

Mallorcalle palataan vielä joskus myöhemmin, mutta huomenna hiihtämään!

Kimmo M  -lenkillä jo vuodesta 1976-

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: