Kuningasetappi – maisemat kuin postikortista

27 06 2012

Mikä päivä!

Aamun valkenemisen myötä St.Vigilissä aloitimme neljännen päivän etappiin valmistautumisen. Aamiainen, vaatteet ja renkaiden paineiden tarkistus. Pakaasit autoon ja lähtöryhmän tuntumaan siirtyminen, joka tapahtui hyvässä hallitussa järjestyksessä jo kolmen päivän kokemuksella.

Päivän etappia olivat järjestäneet kehuneet jo aiemmin hienoksi maisemiensa puolesta ja tänä päivänä tapahtuisi kolmen “Passon” ylittäminen kerryttäen kokonaisnousumetrejä 2561 m ja laskua tulisi hieman enemmän, 2616m.

Lähtö vei ryhmät hallitusti noin 5 km alku laskun loppuun, josta alkoi pikku hiljaa kiristyvä 30 km kestävä Grödnerjochin päälle päättyvä ensimmäinen nousu. Upea jokilaakso tarjosi oivan, mutta melko kuormittavan tavan herätellä koneiston käyntiin olen lähes koko ajan hivuttaen nouseva. Ajomme alkoi kuitenkin maistua ja löytää oman aiemmilta päiviltä tutun rytmin n. 1 tunnin ajamisen jälkeen.

Oli aivan huikean hienoa päästä Grödnerjochin päälle ja kuunnella alppitorven soittoa, ihmisten kannustusta sekä äimistellä maisemien huikaisevaa tarjontaa! Aivan upea etapin alku!

Tässä vaiheessa etappikisan kulkua nousuissa on hauska seurata jo aiemmilta päiviltä tuttuja ajopareja sekä seurata heidän ajonsa etenemistä. Näistä osittain tutuista pareista koostuneella ryhmällä suuntasimme seuraavaan  huipun ylitykseen Passo Sellaan.

Laskujen taittaminen alkaa jo tässä vaiheessa sujua melko kivuttomasti, mutta ajamisesta olemme tehneet sen hauskan huomion, että näissä maisemissa sekä laskut että nousut kuormittavat lähes yhtä paljon ylävartaloa. Kun mutkia kohti tullaan nk. serpentiini laskussa 50-70 km tunnissa olevilla nopeuksilla ja näitä kiihdytys-kaarros-suora pätkiä riittää jokaisessa päivässä lukuisia ovat hartiaseutu sekä käsivarret saaneet tehdä töitä melkoisen paljon.

Huoltomme oli rytmitetty Canazein kohdalle, jolloin olisi takana n. 60 km ajoa ja viimeinen Passo Fedaia olisi vielä ylitettävänä. Varmuudella hoidettu huolto ja siitä sitten kohti viimeistä nousua! Fedaian nousu on yksi Euroopan viidenkymmen hienoimman nousun joukkoon “rankattu” ja sen ympäröivä luonto on Dolomiittien vuoriston upeimpia.

Laskukin oli hieno, sillä siinä pääsi merkkauttamaan mittariin jo kolminumeroiset luvut 100 km rajan rikkoontuessa sopivan pitkällä 15% lasku pätkällä!

Maaliin tulo Falcaedn kaupunkiin oli edellisiä etappeja haastavampi, sillä viimeinen kymmenen kilometriä oli vielä loppuun kiristyvää nousua, jossa vielä piti puristaa itsestään voimia irti, jotta maaliviivan ylittäminen toteutuisi. Mukava päivä kaikilta osin ja varmasti ikimuistoisimpia pyöräily kokemuksia sekä ajona että maisemien puolesta!

Lämpimät terveiset kaikille ja muistakaa pyöräillä!

(teksti: Mikko N ja Kuvat: Ilpo T)


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: