Huh hellettä!

29 06 2012

Tour TransAlpin kuudes pyöräilypäivä valkeni aurinkoisena ja kuumana kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan Agriturismo La Dolfinellassa, Crespano del Grappassa. Firman isäntä tarjoili aamiaisella kahvit hymy huulilla, kiitos Balotellin kahden maalin edellisen illan futismatsissa. Tuttuun italialaiseen tyyliin kahvit ja sämpylät/paahtoleivät huiviin ja miehet pyörineen Vivaroon. Vesa heitti porukan kirkonaukiolla olevan lähtöpaikan liepeille ja palasi noutamaan Ilpon sekä pakaasit matkalla virittämään Rush Racingin jo muillekin kisailijoille tutuksi tullutta huoltopistettä.

Päivän etappi alkoi 25 km neutraalistartilla eli ajelimme motskarien perässä suurella joukolla alamäkiosuutta kylien ja kujien läpi ensimmäisen nousun juurelle. Hiki alkoi virrata jo lähtöä odotellessa ja sehän tiesi sitä, että juomapullot alkoivat vajua ripeästi. Ensimmäisen kerran oli pysähdyttävä jopa järjestäjien huoltopisteelle täyttämään juomapulloa. Nousua piti kivuta 973 m ennen kuin serpentiinitie kääntyi Fozan kylässä alamäkeen. Siitä matka alkoikin joutua vauhdilla mukavassa letka-ajossa. Kylät jäivät taakse hurahtamalla. Koppalakkipäiset karabinieerit pitivät risteyksissä onneksi kuumaveriset italialaisautoilijat poissa pyöräilijöiden edestä. Jokunen Pandakuski taisi kuitenkin säpsähtää, kun tiukkailmeiset pyöräilijät ilmestyivät taustapeiliin ja olivat jo samalla ohi. Loppumatkalla toisen passon juurelle oli taas laitettu asfaltti melkoisille serpentiinimutkille.

Vesa ja Ilpo odottelivatkin jo juomapullojen kanssa toisen nousun alussa. Peter Selinin sanoin “maailman kaunein lippu” (siis siniristilippu) liehui tiimin viirin kanssa melko vaatimattomasti eli tuuli ei juuri paahtavaa hellettä viilentänyt. Kerran Garminista lämpötilaa vilkaistessani se näytti ruotsalaisen saunan lukemia, +36 astetta. Lieneekö takaraivoon iskenyt jo kisameininki, kun taaskaan ei huollossa edes Giantin selästä muka ehtinyt nousta. Uudet juomapullot vain telineisiin ja menoksi. Ilpo tuuppasi vielä alkuvauhdit kuin pro-kisoissa konsanaan. Aamulla mukavasti käynnistynyt kone alkoi keittää heti nousun alussa, mutta onneksi vesijäähdytys sekä termostaatti olivat kunnossa. Mittarista piti kyllä toistuvasti vilkuilla, milloin siihen tulee nousun huipun lukemat 101 km. Kilometrit tuntuivat vaihtuvan tuskastuttavan hitaasti, mutta tulihan se kulminaatiopiste lopulta ja viimeiseen alamäkihuikoseen kohti maalia päästiin mukavaan letkaan. Kilometrit vaihtuivat mittarissa kuin merkit hedelmäpelissä ja eipä aikaakaan, kun maalilinja Trenton kaupungin rajalla oli ylitetty. Alamäessä mentiin kyllä tällaisen tasamaan pyöräilynoviisin taitoihin nähden aivan limiitillä, mutta tästähän ne taidot karttuvat, toivottavasti.
Maalilinjalta rullailtiinkin sitten reilut viisi kilometriä Trenton kaupungin kirkonaukiolle seremonialliseen maaliin. Siellä odottivat tutut kuviot, juotavaa ja pientä purtavaa. Suihkulähde houkutteli joitakin pulikoimaan vilvoittavaan veteen. Ennen kuin järjestäjät komensivat sieltä pois. Tuleekohan penalttia:).

 

Huoltotiimimme on niittänyt mainetta myös siitä, että he parhaansa mukaan auttavat myös muita tiimejä:

 


Päivän tulos oli “ihan hyvä”: ajoimme Mikon kanssa Masterseissa sijalle 17 ja kokonaistuloksissa nousimme pari pykälää sijalle 23. Aikaa vierähti 4.59,47 keskinopeudella 27.8 km/h. Kimmo Y ja Jari olivat vielä epävirallisissa tuloksissa 34./33.
Nyt on taas tankattu ja piipahdettu pasta-partyssa. Viikon kiintiö pasta alkaakin olla jo täynnä.
Huomenna sitten finaali.
Kimmo M, lenkillä jo vuodesta 1976

Kuvat ja video Ilpo T


Actions

Information

3 responses

29 06 2012
elina

te ootte ihania miehiä! hivelee ulkosuomalaisen mieltä tuollainen ystävällisyys. jatkakaa samaan malliin ja menkää ehjinä takasi kotimaahan! 🙂
t. elina n. /saksa

29 06 2012
Noora T. & Jussi J.

Team trans-karelia tervehtii Itä-Suomen huikeiden kumpujen keskeltä fillareiden selästä ja toivottaa zemii viimeiseen puristukseen Alppien ‘nousuihin ja laskuihin’!

J.Karjalainen; ‘me ollaan sankareita kaikki’

30 06 2012
Taneli

Kolehmainenpa tietenki uimassa 🙂

Uskomattoman huikea on ollu seurata matkaanne blogilta, parasta mahdollista viimeistä etappia!
– Taneli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: