Ziel – Finish – Goal – Arrivo – Maali!

1 07 2012

Se on siinä! Viikon viimeinen etappi päättyi vauhdikkaan laskun alaosaan Garda-järvelle Arcon kaupungin ulkopuolelle. Venom-tiimi oli jo kymmenisen minuuttia odotellut siellä BlackSunia, jotta pääsimme yhtenä porukkana rintarinnan laskettelemaan kaupungin keskustassa olevaan juhlalliseen seremoniamaaliin. Kansa hurrasi ja Suomen liput liehuivat…

Viimeinen noin sadan kilometrin mittainen etappi oli nousumetreiltään koko viikon helpoin (”vain” 2150 m), mutta paahtava helle piti huolen siitä, että helpolla ei tänäänkään päästy. Maisemat olivat taas päätähuimaavia tien kulkiessa paikoin pystysuoriin kallioihin louhittuina.

Reitillä oli myös pitkiä tasaisia osuuksia, joilla ajettiin taas tosissaan kilpaa. Laskuosuudet olivat loivamutkaisia, hyväpintaisia ja erittäin vauhdikkaita. Vauhdin hurmasta jäi todistamaan Endomondon kirjaama huippunopeus 97,6 km/h.  Aikamoista haipakkata!

Huolto toimi kuten aiemmillakin etapeilla, eli loistavasti. Kahvit, kokikset, urheilujuomat, vedet ja patukat tarjoiltiin taas täsmällisesti ennalta sovitussa paikassa. Mixed-sarjan voittaja Pia Sundstedt (yhdessä Carsten Bresserin kanssa) sai myöskin juomatäydennystä meidän huollostamme. Pia muisti myös aina ohi ajaessaan huutaa “Hyvä Suomi” 🙂

Ilman juomatäydennystä ei hellepäivästä olisi kyllä selvinnytkään; reilun kolmen ja puolen tunnin aikana join urheilujuomaa n. neljä litraa, lisäksi pullo kokista ja muutamia hörppyjä vettä. Maaliintulon jälkeen sitten nautittiin kuplivaa palautusjuomaa. Sitä saatoi roiskua vähän ympäristöönkin 🙂

 

Huoltotiimimme kasvatti viimeisenä kisapäivänä jo ennestään mittavaa mainettaan ja arvostustaan auttamalla yleiskilpailun johtajat kokonaiskilpailun voittoon:   Johtokaksikko nimittäin kärsi huoltopisteemme kohdalla päivän kolmannen rengasrikkonsa. Rush Racing –huolto tietysti hyökkäsi salamana apuun tarjoten heidän käyttöönsä yhden varakiekoistamme. Tämän seurauksena voimme ylpeinä todeta, että Jarin etukiekko ylitti tänään maaliviivan ensimmäisenä ja pääsarjan kokonaiskilpailun voittajana! Forza Rush Racing!

Kokonaiskilpailun voittajat Hans-Peter Obwaller ja Johannes Berndl + Vesa

 

Ylpeinä saavutuksestamme puimme viralliset Tour Transalp Finisher –paidat päällemme. Se tuntuu viikon uurastuksen jälkeen todelliselta arvopaidalta!

Mitä tästä kaikesta jäi käteen?

Uskomattoman hieno kokemus: 7 ajopäivää, 808 km, 18900 nousumetriä, loistavat järjestelyt, henkeäsalpaavia maisemia, upeita teitä – ihania nousuja ja parhaimmillaan kolmenkymmenen kilometrin mittaisia muulta liikenteeltä suljettuja laskuja, vauhdin hurmaa ja reisien pakotusta, porukkahenkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, puhdasta ajamisen riemua. Parasta, mitä pyöräily voi antaa!!!

Teksti Kimmo Y, kuvat Ilpo T

Advertisements

Actions

Information

2 responses

1 07 2012
Taneli

Huikeata huikeata, onnittelut kaikille!

2 07 2012
Ilkka

Mahtavaa! Onnittelut hienosta suorituksesta ja varmasti upeasta elämyksestä!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: